27 april 2009
Provinciale Zeeuwse Courant op het web

Pure hardrock op Surrenderhrieps

door Carla van de Merbel

GRIJPSKERKE - Veel bier, veel friet, maar vooral ook: veel pure hardrock. Ruim achthonderd Grijpskerkenaren, andere Walchenaren en Surrenderfans vermaakten zich zaterdagavond op het jaarlijkse festival Surrenderhrieps in Grijpskerke. Het festival werd voor de vijftiende keer gehouden. Er waren optredens van J&J Company, Over the Edge, Snormaal, The Heinoos en natuurlijk Surrender.
„Ja, pure hardrock, daar gaat het om", zegt Hugo Kramer van de organisatie. „Niet te veel flauwekul eromheen." Kramer was er ook bij toen zestien jaar geleden het idee voor Surrenderhrieps ontstond. „We waren toen met een groepje uit Grijpskerke bij een optreden van Surrender in Baarland. Dát wilden wij ook in ons dorp. Behalve de jaarlijkse rommelmarkt gebeurt er hier nooit iets."
Inmiddels is het festival uitgegroeid tot iets groots in het kleine Grijpskerke. Kramer: „We hebben als voordeel dat Grijpskerke centraal ligt op Walcheren. Alles ligt op fietsafstand. En er komen natuurlijk altijd veel Surrenderfans, die komen ook van verder. Dit is altijd hét Surrenderoptreden van het jaar." De Zeeuwse dialectrockband verkocht zaterdag voor het eerst zijn nieuwe cd `Zeeuws miss je'. Volgens Kramer is Surrenderhrieps ook dit jaar weer 'zeer geslaagd'. „'t Was weer een tornado. Het gaat er altijd wild aan toe op Grijpskerke."

terug naar Surrender

Deze pagina is bijgewerkt op