18 augustus 2010
Provinciale Zeeuwse Courant op het web

Zanger Engel Reinhoudt brengt cd uit

Je moet wat van het leven maken

Het is een wonder a j'r bin, j'ao d'r ok nie kunne weze. Of j'ao Groninger ewist of en van die Chinezen. Dan eet je gin Bram of Toos, mae Lin, Lau, of Yang li. Je bepael ok glad nie ze f a j'r komt as wat of wie. A j'r komt as wat of wie.

Bovenstaand coupletje uit Het leven is een loterie geeft de essentie van de nieuwe cd Geluk van Engel Reinhoudt uit 's-Heerenhoek misschien nog wel het beste weer. Je kunt er niets aan doen dat je geboren bent, maar je moet er iets van maken. Alles in het leven is onzeker, maar met een portie geluk kom je een heel eind. En wie wat geluk over heeft, die moet het maar bewaren in De spaorpot van het leven, om het er in slechte tijden uit te kunnen halen. Dan wordt het openingsnummer Het leven is een fluitje (Je mot 'r w op blaze, mae 't is nie moeilijk en het went) vanzelf weer van toepassing. Vooral laatstgenoemd liedje gaat het live goeddoen, verwacht Reinhoudt. Net als het laatste liedje, Fitness, waarin hij zijn fitnesslessen met een groep vrouwen bezingt.
„Als ik op een feestje moet spelen, maak ik daar doorgaans speciaal een liedje voor. Een enkele keer overstijgt zo'n liedje de gebeurtenis. Dat was met Fitness het geval. Het is ook mooi dat iemand die hier niet woont, ondanks het dialect, begrijpt waar het over gaat."
Geluk is zijn vijfde cd. Waar hij zijn vorige schijfjes opnam met de Oost-Zeeuws-Vlaamse volksgroep Ambras, nam hij nu contact op met gitarist James van de Water van de band Not James Dean. Die ging samen met multi-instrumentalist Roland Stolk aan de gang met twintig liedjes van Reinhoudt. „Daardoor zijn er bijvoorbeeld meer wisselingen in tempo dan voorheen. Het vraagt ook om een andere manier van optreden. Dat doe ik al 35 jaar met een gitaar en een krukje, maar nu wil ik toch wat meer theater in mijn show stoppen. Dan wordt het voor een groter publiek toch aardiger om naar te kijken."
Op zondag 3 oktober probeert Reinhoudt dat voor het eerst, in 't Kerkje van Ellesdiek.
De cd Geluk is te bestellen op www.zeeuwsezanger.nl.

terug naar Engel Reinhoudt

Deze pagina is bijgewerkt op