18 april 2011
Provinciale Zeeuwse Courant op het web

Feest van bier en boerenrock

Zaterdagavond, tien uur. De 17e editie van het festival Surrenderhrieps is al uren gaande, maar toch staat er nog een lange rij geduldig bij de ingang. Niemand lijkt ht jaarlijkse feest in Grijpskerke te willen missen. In totaal passeren zo'n 1500 mensen deze dag de kassa.
Binnen, in de enorme roodwitte feesttent, is het dringen. Er wordt ouderwets uitbundig gerookt en nog veel uitbundiger gedronken. De diverse biertapkranen staan continu open.
Op het podium hebben eerder op de dag onder meer de Zeeuwse rock van ROLR, het Normaal-repertoire van Bkkers dut Normaal en de Stones-covers van Gimme Shelter voor geestdrift gezorgd. Nu is het de beurt aan de Drentse boerenrockers van Mooi Wark, die met een letterlijk vlammende act de tent op zijn kop zetten. Vrouwen gaan op de schouders, bier vliegt met liters door de lucht. Zeeland is de gezelligste provincie van Nederland, is hun conclusie.
En net als je denkt dat het cht niet gekker kan, verschijnt Surrender ten tonele om - zoals elk jaar - Hrieps af te sluiten. De Zeeuwen veranderen de tent binnen de kortste keren in een feestende mensenzee. Niemand laat zich onbetuigd.

terug naar Surrender

Deze pagina is bijgewerkt op