De
Bevelander

Dé Weekkrant op internet

Blues in het Zeeuws

KWADENDAMME - De 13e editie van het Bluesfestival Kwadendamme Indoor is op zaterdag 17 december. Vanaf 20.00 uur zijn er optredens van onder anderen The Juke Joints, Zeeland’s befaamste bluesrockers. De bandleden vertoefden in juni 2010 in Chicago waar met producer en zanger-gitarist Ronnie Baker Brooks en met ‘special guests’ Eddy ‘The Chief’ Clearwater en Ana Popovic, opnames gemaakt werden voor de nieuwe CD ‘Going to Chicago’. De CD verscheen inmiddels in heel Europa en Japan en heeft lovende recensies gekregen.
Ook is er een optreden van Katinka Polderman feat. The Mercymen. De Zeeuwse Blues, van Robert Johnson tot Sonny Boy Williamson en R.L Burnside, een batterij aan oude blueshits, heeft Polderman vertaald naar het dialect van de petoaten de boezeloentjes.
Lefthand Freddy is een bluesinstituut in Nederland en ver daar buiten, getuige de vele lofuitingen in de internationale pers. Muziekblad Oor sprak over ‘de boogie geest van John Lee Hooker versmolten met de luie backbeat van Jimmy Reed’.
Mattanja Joy Bradley, die vrijwel alle toonaarden beheerst speelt samen met gitarist-zanger André van den Boogaart, die de fijnste twangy gitaargeluiden uit zijn instrument tovert.

terug naar Katinka Polderman

Deze pagina is bijgewerkt op