19 december 2011
Provinciale Zeeuwse Courant op het web

Bluesklassiekers in het Zeeuws
slaan aan

Bijna volle bak zaterdagavond in De Burcht in Kwadendamme voor de dertiende editie van het Indoorbluesfestival. Naast de sterke opener Lefthand Freddy en The Juke Joints als vertrouwde afsluiter trad Katinka Polderman op. De Zeeuwse cabaretiŤre maakt, samen met haar band The Mercymen, ook steeds meer furore als blueszangeres. Zij vertaalt klassiekers uit het genre in het Zeeuws en dat slaat zozeer aan, dat er ook een cd op komst Ūs.
Het indoorevenement was tevens de opmaat naar het grote Bluesfestival, dat op vrijdag 11 en zaterdag 12 mei in Kwadendamme zijn twintigste editie beleeft. De voorverkoop van het steevast uitverkochte festival begint traditiegetrouw op 1 januari, maar de bezoekers hadden zaterdag al de kans om tickets te bemachtigen. Volgens organisator Peter Kempe werden er zo'n honderd zogeheten combikaarten verkocht.
Het festival wil vanweg het jubileum extra uitpakken. Zo komt er een feestelijke receptie op donderdag 10 mei.
Verder heeft het publiek kunnen stemmen welke drie bands het in 2012 in. Kwadendamme wil terugzien. Bovenaan eindigde Marcel Scherpenzeel, met een tribute aan Rory Gallagher. Hij zal de, vrijdagavond afsluiten, bijgestaan door onder anderen bassist Gerry McAvoy (die twintig jaar in de band van Gallagher heeft gespeeld) en Ted McKenna, de drummer van Gallagher van 1976 tot 1981. Tweede in de publieksverkiezing zijn The Nimmo Brothers uit Schotland geŽindigd. Ook zij komen terug. De boeking van de derde keuze van het publiek is nog niet definitief.
Kempe heeft ongeveer de helft van het programma inmiddels rond. Naast Scherpenzeel en The Nimmo Brothers komen in elk geval Khalif ‘Wailin’ Walter, Sean Carney & Omar Coleman, Ryan McGarvey, Ben Prestage en The Juke Joints.

terug naar Katinka Polderman

Deze pagina is bijgewerkt op