27 maart 2013
Provinciale Zeeuwse Courant op het web

Surrender presenteert op festival
Hrieps koningslied in het Zeeuws

GRIJPSKERKE - De Zeeuwse band Surrender heeft een eigen ‘koningslied’ gemaakt. Het beleeft zijn primeur tijdens het Muziekfestival Hrieps in Grijpskerke, op zaterdag 27 april, tevens de verjaardag van kroonprins Willem-Alexander.

Aanleiding is de commotie die twee weken geleden ontstond rond het koningslied dat producer John Ewbank, de vaste componist van Marco Borsato, heeft geschreven voor de troonswisseling. Dat is een bijna exacte kopie van het nummer Bie Heweld van Surrender, zo stelden de Bevelandse dialectrockers zelf.
De band dreigde even met verdere stappen, maar besloot de zaak niet op de spits te drijven. Het was vooral de bedoeling van Surrender om op een ludieke manier duidelijk te maken ‘dat het heel simpel is om iets te jatten’. „Met muziek ligt dat heel gevoelig en wij begrijpen dat”, liet de band op Facebook weten.
De tekst van een cartoon van Cor de Jonge in de PZC over de kwestie ('Mee mien held, mee mien held, wordt dat le feest betaeld') zette Surrender ertoe aan om een eigen koningsliedtekst te schrijven, op de muziek van. Bie Heweld.
De volledige tekst is sinds gisteren bekend. Een fragment:

En op 30 april, wor van oanze poen gefeast
Me krehe un nieuwe koning, Willem Bier was ooit un beast
En van oal oanze centen, heejuh die Bobo's an de zwier.
En meh feeste van mien poen.

Mie mien held, mie mien held wor dat eale feest betaeld
Mie mien held, mie mien held en in Den Haag dih wordt verdeald.

=> Bekijk de complete tekst van Surrender op goo.gl/DXNwn
terug naar Surrender

Deze pagina is bijgewerkt op