De Zierikzeesche Nieuwsbode wordt niet meer uitgegeven

Tweede koncert
Schouwse klanken

RENESSE - Het tweede koncert in de reeks “Schouwse Klanken” zomeravondkoncerten in de kerk van Renesse, werd goed bezocht. De heer J. H. Blom kon maar liefst tweehonderd muziekminnaars verwelkomen en vertelde bij deze gelegenheid dat deze avond geheel in het teken van Zeeland zou staan: de medewerkers aan het koncert waren allemaal afkomstig van Schouwen-Duiveland.

Vervolgens gaf de heer Blom de mikrofoon aan mevrouw Elvira Vos-Simons, die een aantal Zeeuwse liedjes vertolkte. Leo van Nieuwenhuizen speelde hierna op klarinet o.a. Fantasia van G. Rossini, Cora de Boer bespeelde de dwarsfluit o.m. de Eerste Sonata van J.J. Quantz. De drie solisten werden begeleid door mevrouw De Regt-de Rijke.
Karin Kooman verzorgde twee Zeeuwse voordrachten, waarnaar het publiek zeer intens luisterde en op de juiste momenten de humor begreep. Karin en Elvira, in Zeeuws kostuum, deelde in de pauze Zeeuwse Babbelaars uit, gebakken door mevrouw Boskoper. Vervolgers betraden Annemarie v. d. Wiel en Wout Lokker het podium, beiden lid van toneelvereniging Op Drift. Zij deklameerden Zeeuwse gedichten. Tot slot van de avond dankte de heer Blom de medewerkers en bood bloemen aan. Tevens nodigde hij de toehoorders uit voor het volgende koncert dat gehouden zal worden op donderdag 28 juli. Orgelklanken worden dan ten gehore gebracht door Michael Veltman uit Bonn.

terug naar Elvira Vos

Deze pagina is bijgewerkt op