MEÄNDER


Componist Douwe Bouma uit Bakkeveen en tekstschrijver Wiebe van der Mei uit Wijnjewoude houden zich sinds 2003 bezig met het schrijven van liedjes. Samen met arrangeur Jelle Visser voeren zij onder de naam Meänder muziekprojecten uit. Later sloot ook componist Arvan Blok uit Gorredijk zich aan bij het schrijverscollectief.
Voor de projecten (in het Fries en het Nederlands, soms in het Engels) brengt het collectief de muzikanten bijeen. De bezetting en instrumenten kunnen daarbij per nummer verschillen.

Al in 2003 behaalde Holke Rienstra - onder die naam Meänder - de publieksprijs in de finale van Liet 2003 met het lied Libbensstream.
In 2004 stuurden de muziekmakers Tusken skimer en ljocht in voor het Nationaal Songfestival. In de finale behaalde het nummer uitgevoerd door een zeskoppig Meänderband en gezongen door Jetze Koster, een zevende plaats.
In oktober 2006 behaalde het lied Simmernacht gezongen door Rûs met een tekst van Wiebe van der Mei de Steven Sterk-tekstprijs op Liet Festival.
Een maand later presenteerde de Meänder-band, uitgegroeid tot elf muzikanten en een muzikante, een tweetalige cd waaraan ook Riens Gratema meewerkte.


MEÄNDER en de PERS

in 2003

Excentriek Liet Ynternasjonaal

in 2011:

Jana Eijer wint jubileumedysje fan Liet

MEÄNDER op INTERNET:

MEÄNDER heeft een eigen plek op internet !

DISCOGRAFIE:

CD-single:

"Tusken skimer en ljocht" (2004)

CD:

"Vanuit de nacht" (2006)

Deze pagina is bijgewerkt op