Friesch Dagblad op het web

Friese liedjes van The Beatles in maak

Leeuwarden - Na Bob Dylan en Jacques Brel in het Fries, is het komend najaar de beurt aan ‘Beatles yn it Frysk’. Tenminste, als het aan de Leeuwarder muzikant en Beatlesfan Rinke Schroor ligt. Schroor is bekend van het duo Rinke en Wietske. Samen met vijf muzikanten wil hij onder de werktitel ‘Beatles yn it Frysk’ nummers van de legendarische band uit de jaren zestig op het podium brengen, zo maakte hij gisteren bekend.

De nummers moeten komend najaar te beluisteren zijn in kleine theaters en dorpshuizen in Fryslân. Naast een muziektour wil hij een cd met vijftien bekende nummers van The Beatles uitbrengen, waaronder Lit it sa (Let it be), He Sjoerd (Hey Jude) en Werom (Get back). De cd wordt in eigen beheer opgenomen in de studio van bandlid Jaap van der Meer. De Beatles-teksten zijn vertaald door Schroors vrouw Wietske Laverman.
De muzikant werkt daarnaast al een jaar met dichter Arjan Hut aan een Fries muziekproject rondom Paul McCartney, die na The Beatles verder ging met de band Wings. Dit initiatief is hiermee niet van de baan, zegt Schroor. ,,It McCartney-projekt wolle we grutter oanpakke, mei in soad showeleminten. Derfoar hawwe we subsydzje nedich.” Omdat die subsidie nog niet rond is, heeft Schroor het Beatles-project opgepakt dat door de muzikanten zelf gefinancierd wordt.
De band van Beatles yn it Frysk bestaat naast Schroor uit Robert Keizer, Jaap van der Meer, Melle Krijgsma en Stan Peter.

terug naar Rinke en Wietske

Deze pagina is bijgewerkt op