Friesch Dagblad op het web

Cultuur

Finale Liet 2011 wordt gehouden in openlucht

Leeuwarden - De finale van het Friese songfestival Liet wordt dit jaar in de openlucht gehouden. Dat heeft de organisatie gisteren bekendgemaakt. Stichting Liet ’91 kwam tot dit besluit, omdat ze vanwege het twintigjarig bestaan van het liedjesfestival iets bijzonders wilde doen. De finale vindt op 4 juni plaats op het plein van de Kenniscampus Leeuwarden tussen de NHL Hogeschool en Stenden University.

Aan de finale doen elf deelnemers mee. Zes van de deelnemers hebben zich via twee halve finales geplaatst. Bigband Friesland, Janna Eijer en Lammert Jan & Jelte en de Pingo’s plaatsten zich vorige week in Sneek voor de finale. Een week eerder in Drachten werden Popkoor FromUs, de 3B’s met Adri de Boer en Jan de Vries al doorgelaten naar de finale. Deze week voegde de jury ook Grytsje Kingma en Rob Du Jardin, Angeline, Anne Feenstra en Methusalem toe aan de line-up. Het publiek kan tot en met 1 mei stemmen via www.liet.nl voor een elfde finalist die een wildcard krijgt.
De winnaar van Liet 2011 zal Fryslân op 19 november vertegenwoordigen op het Europese songfestival voor minderheidstalen Liet International in het Italiaanse Udine.

terug naar Liet

Deze pagina is bijgewerkt op