MAAIKE ROELOFS


Maaike Roelofs uit Amsterdam is musicus. Ze speelt cello, zingt, dirigeert, improviseert en geeft privé muziekles. Daarnaast is zij docente aan de Zeister muziekschool.
Roelofs studeerde aan het conservatorium in Amsterdam en Den Haag. Daar werd haar interesse gewekt voor de cello. Na haar eindexamen studeerde ze ook nog een jaar barokcello in Bremen aan de Akademie für alte Musik. Sindsdien speelde en speelt ze in diverse barokorkesten en kamermuziekensembles.
Maaike Roelofs houdt zich behalve met oude muziek ook bezig met andere soorten muziek zoals joods traditionele muziek. Samen met de Zeeuwse kleinkunstenaar Adrie Oosterling en haar zus Martha vormt zij het trio Lienen An Locht.
Roelofs benaderde verschillende bevriende componisten en musici om muziek te schrijven op de Groningstalige gedichten van haar vader, Lerus Roelofs. Zij zingt en begeleidt die gedichten.
Maaike Roelofs won, samen met het klassieke pianotrio Il Galante, in 1993 de derde prijs op het Van Wassenaerconcours voor ensembles oude en vroegklassieke muziek.


MAAIKE ROELOFS en de PERS

in 2009

Lienen an Locht geeft zomeravondconcerten

in 2021

Zingen in het Zeeuws (5)

MAAIKE ROELOFS op INTERNET

MAAIKE ROELOFS heeft een plek op internet !

PUBLICATIE

LUISTERBOEK

"Jan Mulder leest Lienen aan locht en "Maaike Roelofs zingt Lerus Roelofs" (2017)

Deze pagina is bijgewerkt op