PAUL MUNTING


Paul Munting (4 juli 1964) groeide op in Roodeschool. Tegenwoordig woont hij in Engelbert en werkt als adviseur. Eerder gaf hij leiding aan de Groninger stadswachten.
In 2004 bracht hij een cd uit met de Fiddlesticks. Deze puur akoestische folkband speelt en zingt een mix van Amerikaanse en Ierse volksmuziek en rock & roll waarvan enkele in het Gronings. Naast Munting (zang, gitaar en mondharmonica) bestond de band uit trekzakspeelster en gitariste Marjolein Slagman (1965, postbode in Emmercompascuum), violiste Martine Stulp (1978, onderwijzeres in Ter Apel), mandolinespeler en banjoïst Edu Grin (1973, logistiek medewerker in Barneveld), percussionist Jan-Henk Klok (1967, student èn part time medewerker bij Rijkswaterstaat in Zwolle) en gitarist Michel Hendricks (1967, gitaarreparateur en -verkoper te Groningen). Maarten van der Helm speelde als gastbassist mee.
Na lange tijd rust verscheen in 2021 weer een cd, nu met de Speulers Deze band bestaat uit Paul Munting (zang en gitaar), Michel Hendriks (zang en gitaar), Maarten van der Helm (contrabas) en Edu Grin (mandoline, banjo en zang). Verder werkten Ypie Grin (zang), Jan Diertens (hammond) en Timo Kelder als gastmuzikanten mee.
Munting maakt en zingt de zelfgemaakte liedjes in het Hogelands. Hij gebruikte ook Groninger gedichten als tekst; onder meer van T. Wijnholds-Mein en Kornelis Mulder.


FIDDLESTICKS en de PERS

in 2005

Vlaigende dagdreum

in 2021

Spaigrlproatje: Paul Munting
Kom bie mie

TEKSTEN VAN PAUL MUNTING

Twij hoazen en n iegel
Wijster wicht

DISCOGRAFIE

CD's

"Vlaigende dagdreum" (Eigen uitgave, 2004)
"Kom bie mie" (Eigen uitgave, 2021)

Deze pagina is bijgewerkt op