Het Westerkwartier


De Nacht van Ede op
landgoed Verhildersum

LEENS - 'De Nacht', het laatste lied dat de beroemdste Groninger zanger Ede Staal schreef en opnam diende als inspiratiebron voor De Nacht van Ede. Dit grandioze muzikale en literaire spektakel vindt plaats van vrijdag 23 op zaterdag 24 juni op het landgoed Verhiiaersum in Leens. Het wordt georganiseerd door RTV Noord en Verhildersum en is, evenals de succesvolle tentoonstelling 'Ode aan Ede', een rechtstreeks eerbetoon. Op twee podia laten bijna twintig Groninger artiesten liedjes, verhalen of gedichten van Ede Staal horen. Het programma wordt live uitgezonden op de radio. Bovendien worden er tv-opnames van gemaakt voor latere uitzending en is de jaarlijkse Midzomemachttour van RTV Noord aan dit evenement gekoppeld.
Stuk voor stuk gerenommeerde Groninger artiesten werken mee aan De Nacht van Ede. De groepen Hail Gewoon, de Boetenbaitjes, de Stroatklinkers en de Askay Brothers. De solisten Eltje Doddema, Wia Buze, Sasja Velt, Will Stevens, Fransien Kuipers, Age van der Velde. En Alex Staal die ook voor de pianobegeleiding zorgt. Roon Staal, - zijn eerste cd werd uitgebracht tijdens de opening van de Ede Staal tentoonstelling -, maakt deze reeks compleet. Wat de schrijvers en dichters betreft: Fré Schreiber, Kees Visscher, Henk Puister en Jan Siebo Uffen verzorgen dit aspect van Ede's kunstenaarschap.
De podia zijn te vinden bij de museumboerderij en het arbeidershuisje. Het pad ertussen wordt verlicht. Extra attractie is een toeristisch-informatieve markt met presentaties van een groot aantal organisaties uit het gehele Lauwerslandgebied. Nabij het arbeidershuisje kunnen bezoekers genieten van een hapje of een drankje. De museumboerdrij is geopend zodat de tentoonstelling 'Ode aan Ede' bezichtigd kan worden.
Toegangskaarties voor dit bijzondere midzomernachtfeest, f 25,- per stuk, zijn uitsluitend in de voorverkoop verkrijgbaar.
Voorverkoopadressen: centrale kas Borg Verhildersum, Leens. Verder de muziekzaken Hekman Delfzijl en Hekman Winschoten en Plato Groningen. Bij Plato berekent men f 1,50 reserveringskosten.
Automobilisten worden naar een speciaal terrein (betaald parkeren) geleid. Parkeren langs de weg en op het erf van de museumboerderij is niet toegestaan.

terug naar Nacht van Ede

Deze pagina is bijgewerkt op