RENÉE VAN WEGBERG


Renée Elisabeth Johanna Wegberg (14 oktober 1984, Horst) is zangeres en actrice. Op haar vijfde startte ze een balletopleiding en na haar VWO startte ze een studie aan het Rotterdams conservatorium. Ze volgde de opleiding aan de Muziektheater Academie en rondde die in 2007 af.
Al eerder trad ze op in de Soundmixshow van Henny Huisman en de musical Annie in de Efteling. Ook nam ze in 2005 deel aan het Nationaal Songfestival. Met het lied One Look - geschreven door Arjen Langen en geproduceerd door Glenn Corneille - veroverde ze een plaats in de finale.
Vanaf november 2008 speelt Renée van Wegberg de rol van vertelster in de Joop van den Ende musical Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat. Het is de praktische uitvoering van de prijs die zij in 2004 won in de Sterrenjacht voor de AVRO-televisie.
Renée van Wegberg zingt ook in het dialect. Dat deed ze onder meer in 2006 tijdens Het is een kwestie van geduld- concert georganiseerd door L1. Ook werkte ze in 2019 mee aan Tommy in 't Plat.
Van Wegberg is doctorandus humoris causa aan de Narren Universiteit Limburg (NUL). Ze ontving de ludieke eretitel in 2013 voor haar verdiensten op cultureel gebied.
In 2023 vervult zij de rol van Sarah Dreessens in de theaterproductie Het was Zondag in het Zuiden.


RENÉE VAN WEGBERG op INTERNET

RENÉE VAN WEGBERG heeft een eigen plek op internet !

DISCOGRAFIE

Single

"Liefe" (2023)

CD samen met anderen

"Plat-eweg, deil 2" (L1, 2009)

DVD samen met anderen

"Het was een kwestie van geduld, dl 2" (Marlstone DVD 2702, 2007)

Deze pagina is bijgewerkt op