VOLKSTHEATER

FRANS BOERMANS


Het volkstheater Frans Boermans uit Venlo is opgericht in 2003 om het theater in het Venloos dialect te stimuleren. De toneelgroep is genoemd naar de in 1999 overleden Venlose tekstdichter Frans Boermans.
De eerste productie in 2004 was het toneelstuk Heibel op 't Hetje, dat in november 2004, 17 keer werd opgevoerd in het Citytheater de Avenue. De tekst was geschreven door Wiel Hermans. De muziek was van Wim Roeffen.
De volgende voorstelling Nova Venlo vond in oktober en november 2006 17 keer in de Maaspoort in Venlo plaats. De tekst en de muziek werden deze keer geschreven door Frans Pollux. Cees Rullens voerde de regie.
In het najaar van 2008 en het voorjaar van 2009 volgde Ze Kump, dat in totaal 25 keer werd opgevoerd. Tekst en muziek waren opnieuw van Frans Pollux en ook Cees Rullens voerde weer de regie.
In december 2009 en 2010 waren er 22 voorstellingen in de Kapel van de Mutsaersstichting. Het stuk Sjraar de clochard was geschreven door Frans Boermans. De muziek en de liedteksten werden gemaakt door Frans Pollux. De regie was opnieuw in handen van Cees Rullens. De rolverdeling was als volgt, Lerang v.d. Kaan: Sef Peeters, Immelie v.d. Kaan - Zenenberg: Lottie Boermans, Everard Miermans: Gé van Beek, Monique Miermans: Mirjam van Elderen en Sjraar de Clochard: René Oostdam.
In 2017 wordt het stuk 't Is maar veur efkes (over het leven van Frans Boermans) opgevoerd.


VOLKSTHEATER FRANS BOERMANS
op INTERNET:

VOLKSTHEATER FRANS BOERMANS heeft een eigen plek op internet !

Deze pagina is bijgewerkt op