De Trompetter op het web

Derde album joekskapel Neet Um Aan Te Hure
is beluisteren meer dan waard

Derds: beslist um aan te hure

Venlo - In de afgelopen dertig jaar heeft joekskapel Neet Um Aan Te Hure (NUATH) met menige artiest en muzikant het podium gedeeld. Verrassende optredens die meestal naar meer smaakten. Kort na de vastelaovend van 2005 werd daarom tijdens een avondje 'evalueren' het plan opgevat om samen met deze NUATH-vrienden een project te starten. Het initiatief resulteerde in de opname van een verrassende cd. De derde NUATH-cd alweer, waarmee de titel "Derds' meteen is verklaard. Het debuut "Nappes op de Vim" (letterlijk: "Niets op het brood", vrij vertaald: "het stelt niets voor") was een live opgenomen album. In n dag tijd werden zestien liedjes tot in den treure gespeeld, waarvan er elf nummers die min of meer um aan te hure waren. De kwaliteit bleek alleszins mee te vallen, want in korte tijd werden ruim duizend stuks verkocht!

Met de opbrengst werd een jaar later, in 1996, de eerste uitvoering van Nappes op de Proms bekostigd.
In 2003 kreeg de kapel van een sponsor de kans om voor de inmiddels vierde editie van Nappers op de Proms een cd-rom te maken met foto's en video-opnames van alle voorgaande uitvoeringen. Op deze cd, die als titel "Otverkch" kreeg en aan alle bezoekers werd uitgedeeld, staan ook enkele nummers die bij studio CopyCat in Venlo zijn opgenomen. Het meest bijzondere aan deze productie was echter de videoclip welke bij het nummer "Mooder Maas", een schitterend product van de veel te jong gestorven Venlose videokunstenaar Ruud Spee. Mede door deze clip, die tijdens de vastelaovend van 2004 regelmatig te zien was bij Omroep Venlo en ook op L1, behaalde het liedje een 19e plaats in de Venlose Top dertig aller tijden van 2005.
Ook "Derds" wordt geheid een collectors hem. Ditmaal is de joekskapel met een aantal muzikale vrinde de studio ingedoken. Het resultaat is verrassend. Zo laat schlagerveteraan Sjaar Peetjens samen met accordeonist Roy Grutters (van Neet ot Lottum) de nostalgische vastelaoves-sound van de jaren 50 weer herleven, stort Ren Scheffer (Minsekinder) zich met enkele leden van de Reuverse percussiegroep Banda Topa Tinga op de samba en ontpopt Bart Houtermans zich met steun van basgitarist Tom Bartels als een echte soulzanger. Toppercussionist Ted Lekatompessy zorgt voor Afrikaanse sferen met een hele batterij originele Afrikaanse slagwerkinstrumenten, Wiel Hermans schreef een onvervalst Iers folknummer en vertaalde enkele Keulse carnavalshits in het Venloos dialect. En last but not least is ook het strijkerkwartet Hertjes-4 te beluisteren op "Derds". Negen muzieknummers, met twee videoclips aangevuld tot het magische getal elf. Naast de clip "Mooder Maas" zijn op de cd ook beelden te zien van het optreden van Funs van Grinsven en Glenn Corneille tijdens Nappes op de Proms. De hoes van Derds" is een ontwerp van Piet Camps.

De cd zal op 6 januari worden gepresenteerd. Meer informatie volgt binnenkort. Kijk ook op de website www.nuath.webland.nl.

terug naar NUATH

Deze pagina is bijgewerkt op