De Limburger op het web

Teekzingen

Nieuw in Venlo komende zaterdag: Brand Beer Batailles Boete Carnavallade. Vanaf 14.30 uur op de Schinkemert „vastelaoves-kleinkuns uit heden en verleden" uit heel Limburg.
Organisator Stadscomité en programmeurs Neutjesrang en Ger Bertholet (Sjer Bataille) programmeren: de buuttereedners Pierre Cnoops, Pierre van Helden (kampioen 2006), Ger Frenken, Jan Pollux en Gilbert Petit. Uit Parkstad komen Emil Szarkowicz met de jeugdharmonie van Heksenberg (die met de Venlose boerenbruiloftsbus worden opgehaald en thuisgebracht) en Lex Nelissen. Venlo is vertegenwoordigd door Sjraar Peetjens, Wiel Vestjens, de familie Boermans, de soliste Lottie Boermans en Frans Pollux & Bert van de Berg. Uit Sittard komen Anja Bovendeaard en Bertus Willems.
Uit de oostelijke mijnstreek is de gewoonte van het 'teekzingen' naar Venlo gehaald. Onder leiding van Herm Pollux zal het volk meezingen met nieuwe liedjes, met oude liedjes, met Venlose liedjes en met liedjes uit de rest van de provincie. Want het wordt, zo meldt de organisatie, een Limburgs kleinkunstprogramma voor de carnavalsfijnproever.


Deze pagina is bijgewerkt op