De Trompetter op het web

Met dagvullend programma vol muziek
op straat en in Maaspoort

Jubilerende Jocus
zet Venlo op stelten

Venlo - Zaterdag 16 november krijgt Venlo alvast een voorproefje op de drie dolle dagen. Een beetje vroeg misschien, maar dat zat de echte vastelaovesgekken worst zijn. Jocus is jarig. dus mag er gefeest worden. Ook buiten op straat!

Rond het middaguur geeft vastelaovesgezelschap De Reubezek het startsein voor een grandioos joekskapellenfestijn. Na een gezamenlijke openingsserenade voor het stadhuis zullen de 24 (!) deelnemende joekskapellen uitzwermen over de stad. Op de Markt gaat het programma intussen verder met optredens van bekende Venlose artiesten als Wiel Vestjens, Hay Crompvoets, Gé Deenen, Petra Houben, Funs van Grinsven (met Glenn Corneille op de vleugel, de talentvolle formatie Pinda Wullem, dialectrockgroep De Ongenode Gasten en als klapstuk Romeo. Tegen vijven smijten de joekskapellen nog eenmaal hun instrumenen bijeen, waarna in het schemerduister enkele historische opnames van Venlose optochten worden vertoond. De jeugd kan zich onderwijl vermaken op de draaimolen en het springkussen.

Gala-avond

Bulten is de rust nauwelijks wedergekeerd, of in de Maaspoort wordt de muzikale draad ween opgepakt met een slinger van carnavalsliedjes uit alle windstreken in het openingsblok van de gala-avond. Rondom het optreden van de Jocusprins en zijn beide adjudanten is een feestelijk jubileumprogramma gebouwd met cabaret van Neutjes Rang, dans van een beroemd showballet uit Düsseldorf en zang van soundmixshowwinnares Nhelly de la Rosa en Benny Neijman. Net als op de traditionele zitting, die dus voor één keer komt te vervallen, worden ook de vier kersverse schlagers van het nieuwe ten gehore gebracht en de prijswinnaars van de optocht gehuldigd.

terug naar Jocus

Deze pagina is bijgewerkt op