Brabants op het web

Tiende Brabants Dialectenfestival Lieshout

Op zondag 10 juni wordt voor de tiende keer het Brabants Dialectenfestival gehouden, in het centrum van Lieshout. In deze jubileumeditie van het tweejaarlijkse festival zal Gerard van Maasakkers met zijn band het slotoptreden verzorgen.
Het festival wordt om 12.00 uur geopend door de burgemeester van de gemeente Laarbeek, waaronder Lieshout valt. Vanaf dat tijdstip kunnen de festivalbezoekers er bij zo'n vijftien podia, die verspreid door het centrum van Lieshout staan, genieten van optredens van tal van Brabantse zangers en muziekgroepen. In totaal treden er zo'n 40 muzikanten en muziekgezelschappen op.
Daarnaast zijn er kramen waarin schrijvers van Brabantse (woorden)boeken hun publicaties tonen en te koop aanbieden. Ook worden er nieuwe en tweedehandse boeken over Brabant en het Brabants verkocht. Verder zijn er heemkundekringen aanwezig en verenigingen die zich inzetten voor het behoud van een lokale Brabantse taal, zoals de actieve groep ‘Haw’t Hellemonds’, die zelf in september in Helmond een Helmonds-week gaat organiseren.

Het thema van het tiende Brabants Dialectenfestival is watter (water). Het komt terug in de schrijf- en liedwedstrijd die aan het festival is verbonden en in de fotowedstrijd voor de Martien Coppens-prijs. De winnaars van de verschillende wedstrijden worden op het festival ook bekendgemaakt. De mooiste verhalen van de schrijfwedstrijd komen in het programmaboekje van de dialectendag te staan. En van de foto's die gemaakt zijn in het kader van de Martien Coppens-prijs is op het festival ook een expositie te zien.

Het festival duurt tot 18.00 uur. In het laatste uur van het festival is er een centraal slotoptreden, dat verzorgd wordt door Gerard van Maasakkers en zijn band. Gerard was ook op een van de eerste festivals aanwezig.
Het festival bestrijkt het hele centrum van Lieshout. De toegang is gratis.
Meer informatie is te vinden op de website: www.brabantsdialectenfestival.nl

terug naar Brabantse Dialectenfestival

Deze pagina is bijgewerkt op