De Peperbus

Dé Weekkrant op internet

Artiesten gaan nog een
laatste keer Uutsprčken

ZWOLLE - Na de premičre op 27 februari in schouwburg Odeon en een succesvolle toer langs de diverse theaters in de regio en daarbuiten wordt de Uutsprčken tournee op zondagmiddag 20 december in Odeon afgesloten.

De voorstelling Uutsprčken biedt een overzicht van nieuwe liedjes in het Nedersaksisch, vertolkt door artiesten uit de regio. Het is een voorstelling met popliedjes in het eigen dialect, ondersteund door foto's, filmpjes en decor. De liedjes worden vertolkt door een bonte verzameling muzikanten, zoals bluesveteraan Bert Vrieling en gelouterde rockers als Erwin Nijhoff, afgewisseld met regioman, wadloper en troubadour Harm Jan Wilbrink uit Dedemsvaart, de volwassen Europese folk van Muppetstuff, soulvolle southernrock van de voormalige zanger van Damaged Brain Thomas Tijs en Gooswijn van Rees met moderne beats.
VPRO's 3 voor 12 was enthousiast. "Als er al sprake is van een Overijsselse sound, dan kan die nooit ver weg liggen van het ingetogen en liefdevolle repertoire van Uutsprčken." De laatste voorstelling is zondag 20 december vanaf 14.00 uur te zien in Odeon aan de Blijmarkt. Kaarten kosten 16 euro.


terug naar Uutsprčken

Deze pagina is bijgewerkt op