Dinkelland

Dé Weekkrant op internet

Everloo verwelkomt 40 singer/songwriters

ROSSUM - Wat begon als een leuk idee voor een muzikale singer/songwriterdag op het Everloo, is uitgelopen tot een groot evenement. Zondag 27 maart wordt namelijk het grootste singer/songwritersevenement van Oost-Nederland gehouden. Met veertig heel bekende namen.
Roy in ’t Veld van het Everloo had een leuk idee: een singer/songwriterdag op zijn Everloo. Bekenden uit de muziekindustrie reageerden enthousiast en zo werd een lijstje opgesteld. Het idee werd echter zó goed ontvangen dat steeds meer tekstschrijvende zangers zich aanmelden en ook grote partijen zagen er brood in. En dus is er op zondag 27 maart het Singersongwriterfestival, gesteund door de gemeente, de provincie, de stichting Popcultuur Gelderland en Overijssel en het BAM-festival. Vanaf 16.00 uur treden er op vijf podia veertig singer/songwriters op: in de Schöp, op de deel en in twee extra tenten.
“Over de line-up kan ik alleen maar heel enthousiast zijn,” aldus In ’t Veld. “Case Mayfield, Arthur Ebeling, Erwin Nijhof en André Manuel bijvoorbeeld; geweldige namen om op je festival te mogen verwelkomen. Case Mayfield wordt een hele grote naam, dat voorspel ik je. Mooi is dat er ook in het dialect wordt opgetreden door bijvoorbeeld Jan Ottink en Höllenboer. Ook lokaal talent geven we plek, The Casings komen bijvoorbeeld met een akoestische set.”
Het festival is zijn eigen leven gaan leiden in singer/songwritersland. “Er bellen ineens artiesten vanuit heel Nederland, of ze ook mee mogen doen. Het muzikantenwereldje is klein maar er is niet vaak gelegenheid om met zijn allen op te treden.”
Kaarten voor het SingerSongwritersfestival op het Everloo zijn te koop voor 5 euro via www.heteverloo.nl of voor 7,50 euro aan de kassa. Er zijn er ook twintig te winnen via www.weekkrantdinkelland.nl. “Ik hoop op een heerlijk dag, met veel muziek, goede muzikanten en een relaxte sfeer.”
De stichting Popbelang heeft al aangegeven het festival graag uit te breiden. “Maar eerst kijken hoe het hier verloopt,” lacht In ’t Veld. Hij treedt overigens zelf ook op met nieuwe nummers, bijgestaan door pianist Guido van Heuvelen.


Deze pagina is bijgewerkt op