De Stentor op het web

Try-out van Höllenboer bij de Schoenmaker

LUTTENBERG - Trio Höllenboer presenteert op zondag 4 november een try-out van de nieuwe theatervoorstelling 'Jappel, wos en beunties' bij Café de Schoenmaker in Luttenberg. Later dit jaar trekt het trio de theaters in.

Zo staan de heren onder andere drie keer in het Hoftheater in Raalte (twee keer uitverkocht), in Zinin in Nijverdal, de Carrousel in Ommen en het Kulturhus in Holten.
Zanger Gerard Oosterlaar, gitarist/zanger Bas van den Toren en gitarist/zanger Hans Nieuwenhuis brengen naar eigen zeggen een voorstelling vol met liedjes en grappige en/of bespiegelende voordrachten in het Sallandse (Nedersaksische) dialect, ondersteund door een beeldenpresentatie van Henny Temmink.
"Hoewel de humor zeker niet ontbreekt, slaat het Luttenbergse trio hiermee wel een nieuwe, ietwat serieuzere koers in", aldus de tekst in een persbericht. "We kregen steeds meer te maken met een bepaald verwachtingspatroon", vertelt Bas. "Een show van Höllenboer moest grappig zijn. Met 'Jappel, wos en beunties' willen we laten zien dat we ook een serieuze en gevoelige kant hebben. Maar de grappen en grollen blijven. Met Gerard aan de microfoon weten Hans, het publiek en ik ook nooit wat ons te verwachten staat."
De titel van de nieuwe voorstelling is een verwijzing naar de simpele gedachte: 'dagelijkse kost, is zo slecht nog niet'. "Ook nu blijven de onderwerpen dicht bij huis", vertelt Bas. "We ontleden opnieuw de bijzonderheden van het alledaagse leven."
Aanvang is om 14.30 uur. De entree bedraagt 5 euro, inclusief een kopje koffie/thee en cake. Voor de gelegenheid wordt het café vol gezet met stoelen. Kaarten zijn te reserveren bij Café de Schoenmaker, tel: 0572-301219.

terug naar Höllenboer

Deze pagina is bijgewerkt op