De Vlissingse bode op het web

AANMELDING BANDS EN ACTS

Eerste editie
Dialectpopfestival Nederland

VLISSINGEN - Regionale dialectacts kunnen zich vanaf nu tot 1 september aanmelden voor een groot opgezet, landelijk Dialectfestival.

Reeds geruime tijd wordt er door de Stichting Nederlandse Dialecten & Streektalen hard gewerkt aan de voorbereidingen van de eerste editie van het jaarlijks terugkerend Nederlands dialectpopfestival. Gezien het succes van diverse Nederlandse professionele dialectbands en een toenemend aantal amateurbands welke zich ook bedienen van de eigen streektaal of het eigen dialect is de tijd rijp om de betreffende bands: een kans te geven om zich aan een breder publiek te presenteren. Dit mede vanwege het feit dat de meeste dialectbands vooral regionaal georiŽnteerd zijn en niet de mogelijkheid hebben om middels een clubcircuit of ander verband buiten de eigen regio op te treden.

Aan de hand van voorselecties zal een keus gemaakt worden uit het totaal aanbod van de in Nederland actieve dialectbands. Omtrent deze voorselecties worden momenteel afspraken gemaakt met de regionale omroepen. De geselecteerde bands zullen uiteindelijk op het dialectfestival optreden waarna op het festival zelf een vakjury, in combinatie met een publieksjury, de artiesten en bands zullen beoordelen. Hierna zal er een winnaar uit de bus rollen welke zich uiteindelijk de beste Nederlandse dialectact van het jaar mag noemen. Middels deze publicatie wordt een oproep gedaan aan alle bands en artiesten welke zich op welke manier dan ook bedienen van de eigen streektaal of het eigen dialect.

De, eerste editie van het ZN-Dialectfestival zal worden gehouden op zaterdag 27 december op het uiterste zuidwestelijke punt van Nederland te weten Westkapelle, in Zeeland. Tijdens dit festival zullen de bands uit de voorselectie optreden alsmede een aantal professionele dialect hoofdacts waaronder hoogstwaarschijnlijk ook "De Richards", het vervolg op de reeds gestopte formatie De Jovinks. Bands en artiesten uit het gehele land kunnen, zich tot 1 september aanmelden voor deelname doormiddel van het insturen van een demo + biografie naar: Stichting ND&S, Julianastraat 13, 4451 BS Heinkenszand of een biografie en een mp3 aan dialectpop@zeelandnet.nl

Kijk voor informatie op www.dialectpopnederland.nl en www dialecttop40.nl

terug naar Dialectpopfestival

Deze pagina is bijgewerkt op