ADRIE VAN DER LIJCKE


Adrie van der Lijke (1957) uit Terneuzen groeide op in Cadzand-Bad. Hij speelt vanaf zijn zestiende jaar gitaar. Eerst speelde hij liedjes die hij opnam met een bandrecorder. Later werd die vervangen door een computer. Intussen speelt hij ook keyboard en mandoline.
In 2008 pakte hij het schrijven van eigen liedjes serieus op. Zijn inspiratie vindt hij onder meer in popmuziek rond 1970 en Ierse folk en country. In 2013 bracht hij zijn eerste cd uit. Daarbij doet hij alles zelf. Naast de opname ook de productie.
In 2013 nam hij ook deel aan de Zeeuwse coverwedstrijd. Met Lang helee - een cover van Yesterday van de Beatles bereikte hij een plaats in de finale. Tijdens de daarop volgende radio- en tv-uitzending van Omroep Zeeland maakt hij zijn publieke debuut.
Ook in 2014 nam hij deel aan de Zeeuwse coverwedstrijd met Wacht 's even op mie!. Het Zeeuwse lied is een cover van Heb je even voor mij van Frans Bauer.
In 2015 veroverde Van der Lijcke een (gedeelde) tweede plek op deze coverwedstrijd met Zonneschijn. Het is de Zeeuwse versie van Still haven't found what I'm looking for van U2.
In 2016 nam Van der Lijcke opnieuw deel aan de Zeeuwse Coverwedstrijd. Deze keer met Lieve Son. Het is de Zeeuwse cover van Marvin Gaye van Charlie Puth ft. Meghan Trainor.


ADRIE VAN DER LIJCKE en de PERS

in 2022

Zingen in het Zeeuws (Slot)

DISCOGRAFIE

CD's

"Everywhere the road goes" (Engelstalig, 2013)
"Hold on" (Engelstalig, 2017)

Deze pagina is bijgewerkt op