GROOT
VOORSCHOTEN

D Weekkrant op internet

Haagse flamenco op dichtersbal

DEN HAAG - ‘De allermooiste meisjes van de hele, wijde wereld zijn de meisjes uit Den Haag’, zingt Johan Frauenfelder.

Dat wisten kenners allang maar het is nu ook verwoord in een liedje. “Het succes van de dubbelsingle ‘Adios amigo’ en ‘J bent ut veh mn’ smaakte naar meer. We hebben daarom een cd opgenomen met tien flamenconummers met teksten in het traditioneel Haags,” vertelt de aanvoerder van 'flamingogroep' De Rghs. Waarom in het Haags? De Spaanse flamenco wordt ook in het dialect van de streek gezongen. Ik vind het gepast om het dan ook in het Haagse dialect te zingen, ik spreek overigens niet van plat, maar van traditioneel Haags.”
Samen met Marcel de Graaf als brigh – die nog van de Spaanse meestergitarist Paco Pena les heeft gehad – hebben ze al een agenda vol met optredens genoteerd staan. “De cd presentatie vindt plaats op donderdag 21 februari om 20.30 uur in Theater De Regentes.
Voor en na het dichtersbal van ‘Pozie op pootjes’ spelen wij liedjes uit ons repertoire, er zijn dan ook vier beeldschone flamencodanseressen bij,” glimlacht Frauenfelder van voorpret. En liedje getuigt van de afkeer van Frauenfelder van de tram: “Die tramrails zijn levensgevaarlijk en in de Zoutmanstraat en op het Om en Bij word je gewoon gemangeld,” zegt hij boos. “Ze moeten er gewoon een trolleybus van maken.”
Donderdag 21 februari is de slotmanifestatie van het gedichten-inzamelingsproject 'Pozie op Pootjes'. Veertig nieuwe dichters dragen gedichten voor over het 'Haagse Gevoel'. Choreograaf Rudy van Dantzig, cabaretier Marcel Verreck en dichter Anna Enquist treden ook op. Kaarten: €10,-. Reserveren: tel. 070-3637798. De Regentes zit in de Weimarstraat 63.


terug naar De Rghs

Deze pagina is bijgewerkt op