Kollumer Courant op het web

Nazomerfestival op de Dokkumer Breedstraten

DOKKUM – De Kleine en de Grote Breedstraat zijn zaterdagmiddag van en tot vijf uur het toneel voor het nieuwe straatfestival Nazomeren in de Breedstraten. Er is theater, maar vooral muziek. Op het programma voor het Nazomeren staan optredens door de muziekgroepen Irish Stew, The French Connection, three Farmerboys, Early Bird en het Orkest voor Zieken en Zeevarenden. Verspreid over de straat staan acht levende standbeelden heel stil te staan, terwijl tussen het publiek door improvisaties zijn te zien van een mobiele act.
Irish Stew is al 34 jaar actief in de muziek. Na het succesvolle Celtic Night dat de groep vorig jaar bracht met Chris Kalsbeek, trekt de groep voor het tweede jaar volle zalen met hun nieuwe programma Whiskey on a Sunday. Op de speellijst staan klassiekers als Whiskey in the jar, The Wild rover en Dublin city in the rare old times, maar ook eigen hits als De oudste stapper fan ‘e stad. Nieuw in de bezetting is bassist Kees Epema.
Early Bird is al tientallen jaren en begrip in de Nederlandse countrywereld, niet alleen in Friesland, maar ook ver daarbuiten. Early Bird laat het publiek in de Breedstraten kennis maken met hun specifieke sound en de ontspannen sfeer die er mee gepaard gaat. Hendrik is de zanger/gitarist, wiens stem aan Jim Reeves doet denken. Hij schrijft ook veel nummers zelf. Samen met zangeres Karin Wieling was hij te horen op vele lp’s en cd’s, waarvan kortgeleden hun nieuwste uitkwam: We’re Gonna Hold On.
Ook al doet de naam anders vermoeden, het Orkest voor Zieken en Zeevarenden is best wel genegen hun smartlappen aan anderen ten gehore te brengen. De Leading Lady van het orkest is zangeres Trienke Hoogenberg, die wordt bijgestaan door de broertjes Harm en Klaas Kasma, accordeonist Jan Smidstra en zangeres/danseres/actrice Mariska Snakenborg. En hoewel zieke moedertjes en (ver)dronken Zeelieden veelvuldig in hun liedjes voorkomen, draaien ze hun hand ook niet om voor oude eenzame lieden, jochies met gescheurde broekjes, overleden konijnen, onschuldige dansmeisjes bij rode lampjes en wat al niet meer.
The French Connection beheerst een breed repertoire in uiteenlopende muziekstijlen, van jazz en blues tot swing.


Deze pagina is bijgewerkt op