BIEREFLUITERS


Professor Herbert en de Bierefluiters was een streektaalgroep uit de omgeving van Hardenberg. De band werd in oktober 1997 opgericht in Kloosterhaar door Gerjan 'Professor Herbert' Bouwmeester (1981), Bart Sportel (1982) en drummer Jan-Hendrik Odink (1981).
De band bracht punkrock in eigen stijl oftewel rock, punch en roll-muziek, maar speelde daarnaast ook covers van Normaal en Jovink & de Voederbietels. De band won op 29 april 2000 de eerste prijs op het Respect voor Plat-festival in Denekamp.
De groep bestond later uit Gerjan Bouwmeester (zang en slaggitaar), Bart Sportel (sologitaar en zang), Marco Mepschen (drums) en DaniŽl Altena (basgitaar en zang). Daarnaast had de groep een eigen entertainer (Ewert Huisjes, 1979) die tussen de muziek door humoristische acts opvoerde. Professor Herbert en de Bierefluiters stopten begin 2003. Marco Mepschen vertrok naar The Heinoos.

Na een doorstart werd een nieuw band, De Bierefluiters, gevormd. Die bestond uit Gerjan Bouwmeester (gitaar en zang), DaniŽl Altena (gitaar en zang) en Ludwin Vos (drums).
De samenstelling wijzigde echter opnieuw. Erik Altena (zang en drums) nam de plaats in van Ludwin Vos. Peter Boscher (zang en entertainment) kwam erbij.
De bezetting is nu Gerjan Bouwmeester (zang en basgitaar), DaniŽl Altena (zang en sologitaar), Bart Sportel (zang en slaggitaar), Ernst-Jan van Ludolphy (drums en percussie) en Peter Bosscher (klaagzang en entertainment).
De Bierefluiters brengen muziek waarbij een eigen draai aan Nederlandstalige en dialectmuziek wordt gegeven.


BIEREFLUITERS en de PERS

in 2007:

Feestband Rowwen HŤze hoofdact van Graauwrock

in 2008:

Nog ťťn keertje Veur Disse Kear

BIEREFLUITERS op INTERNET:

DE BIEREFLUITERS hebben een eigen plek op internet !

DISCOGRAFIE:

Demo-CD:

"Sex met de melkmachine" (eigen uitgave, 2000)

Deze pagina is bijgewerkt op