DIEUKE DE VRIES


Dieuke de Vries (Holwerd, 29 september 1953) woont op Vlieland en was buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand. Daarnaast is ze zangeres en gitariste. Bovendien componeert ze en schrijft ze verhalen en gedichten. Haar liedjes in het Fries en Engels hebben vooral de zee en de liefde als onderwerp. Haar muziek kent verschillende stijlen.
Als zangeres is ze al sinds de jaren zeventig actief. In 1978 nam ze een single op met Rutger Hauer in het kader van een benefietactie.
In de jaren tachtig trad ze op met de Mandalaband. Deze begeleidingsband bestond uit René de Vries (piano en accordeon), Will Jaspers (dwarsfluit en saxofoon), Bert Dopstra (gitaar en mandoline), Doede Veeman (contrabas) en Arjen Oosterhout (slagwerk).
Na enige tijd van stilte, verscheen er in maart 2010 een (download) single die speciaal voor schaatser Sven Kramer werd gemaakt.
Op haar laatste cd wordt ze begeleid door haar dochter Thialda Karely (piano), Nils Koster (piano, gitaren en viool), Arjen Schipper (altsax) en Hans Wijnbergen(tenorsax).


DIEUKE DE VRIES en de PERS

in 1980

’Actie-geld hier beter besteed dan in Cambodja’

in 1983

De Bernsbern fan Bernlef

in 1985

Dieuke de Vries op 'e plaat en op 'e planken

DISCOGRAFIE

Single 7"

"Catje / Peter Stutvoet" (1978)

LP

"Leave goudene fûgel" (Eigen beheer, 1985)

Single

"Kop, hert en poaten" (2010)

CD

"Skippers fan hjoed" (NKM nkm 009, 2010)

Deze pagina is bijgewerkt op