KEES VAN DER MEER


Kees van der Meer (19 maart 1981) is docent, componist, muzikaal leider, producent en onderzoeker. Hij studeerde voor docent Compositie en Studioproductie aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen. Vervolgens rondde hij zijn masterstudie af aan de Hogeschool van de Kunsten in Utrecht. Tegenwoordig is hij zelf docent aam het Prins Claus Cconservatorium.
Van der Meer produceerde diverse theatermuziekprojecten. Zo componeerde hij de muziek voor de Friese tv-serie I.K. en de band Ikaros.
Van 2007 tot en met 2013 was hij componist en muzikaal leider van het Berne Iepenluftspul in Oosterwierum. In 2016 was hij componist en muzikaal leider van de voorstelling Dwerskop uitgevoerd door het Iepenluftspul Burgum.
Voor de theatervoorstelling De dochter van Martenshoek in 2019 verzorgde hij de compositie samen met Tim Nobel, Anja Warmink en Jan Henk de Groot. Hij was bovendien muzikaal leider.
Van der Meer was bandleider en toetsenist van de band Concrete Sneaker. Nu speelt hij als freelance toetsenist in verschillende formaties.
Kees is een zoon van Hindrik van der Meer.


KEES VAN DER MEER op INTERNET

KEES VAN DER MEER heeft een eigen plek op internet !

DISCOGRAFIE

CD's

"Deuntsjes foar dy, diel 1" (2001)
"Deuntsjes foar dy, diel 2" (2001)
"De bisteboel van Omke Roel" (Met boek, Afk ISBN 9789062738809, ?)
"Kinderspul" (Marista MCD 9433, 2012)

Deze pagina is bijgewerkt op