ROEL VAN DER ZEE


Ronald Ohlsen (Groningen, 1968) studeerde Nederlands aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij schrijft gedichten en verhalen vooral in net Nederlands en soms in het Gronings. Hij trad op tijdens verschillende poetry-evenementen.
Edwin Harald (Eddie) Loonstra (Delfzijl, 1968) woont in Noordbroek. Hij studeerde economie aan de Rijksuniversiteit Groningen en is zelfstandig adviseur. Hij speelde basgitaar in Tween 80 en Ultrakort. Daarnaast componeert hij muziek. Bovendien vertaalde hij teksten van Ronald Ohlsen in het Gronings.
Ohlsen en Loonstra groeiden samen op in Delfzijl en zijn elk de helft van Roel van der Zee. Deze fictieve persoon (gevormd uit hun beider initialen en herkomst) maakt liedjes, die met medewerking van anderen worden uitgevoerd. Het eerste lied was As doe der nait bist dat tot stand kwam in samenwerking met de Stichting Nij. Halbe de Jong maakte het arrangement. Begeleiders waren Annemarijn Abbink (harp), Rico de Jeer (bas) en het Kaleidos strijkkwartet.
Het lied staat - in een andere uitvoering - ook op de Groningstalige cd die in 2014 verscheen ter gelegenheid van de opening van het multifunctioneel centrum De Noordsuythoeve in Noordbroek. Op de cd zongen Jan-Hendrik Oltjans, Jessica Bos en leerlingen van de Inspecteur Americaschool mee. Nick Scholten (harp), Lianne van den Berg (viool), Dianna Paternotte (viool), Ilse Nieuwold (altviool), Susanne Rosmolen (cello) en Ruud Vey voerden onder leiding van Reinout Douma zorgden voor de begeleidende muziek. De arrangementen voor de nieuwe liedjes werden verzorgd door Michiel van der Veen. Eddie Loonstra en Constantijn Heesen componeerden de muziek. Eddie Loonsta, Ronald Ohlsen, Simon van Wattum en Jantje Frik leverden de teksten.


ROEL VAN DER ZEE en de PERS:

in 2015

Spaigelproatje: Eddie Loonstra

TEKSTEN van ROEL VAN DER ZEE:

As doe der nait bist
t Verlopen wicht

ROEL VAN DER ZEE op INTERNET:

ROEL VAN DER ZEE heeft een eigen plek op internet !

DISCOGRAFIE:

Demo-CD:

"As doe der nait bist" (Alex Staal, 2007)

CD:

"Aanspould" (Eigen uitgave, 2014)

Deze pagina is bijgewerkt op