De Trompetter op het web

Na zes edities nog eenmaal terug in de Venlonazaal

Laatste Nappes op de Proms in Venlo

VENLO
Na zes geslaagde meezingconcerten komt volgend jaar met de zevende editie van Nappes op de Proms waarschijnlijk een einde aan deze Venlose vastelaovestraditie. De organiserende joekskapel Neet Um Aan Te Huure wil op 23 januari nog eenmaal groot uitpakken. Net als in de beginjaren is er gekozen voor één uitvoering in plaats van twee. Om toch hetzelfde aantal bezoekers te kunnen ontvangen, wordt thuishonk Baer de Woers weer verruild voor de Venionazaal, de bakermat van Nappes op de Proms.
Als reden voor het besluit om te stoppen noemt NUATH het gebrek aan mogelijkheden tot vernieuwing binnen het bestaande concept. Daarnaast is het Nappes-concept inmiddels door andere organisaties gekopieerd. Een bekend voorbeeld is de Boétegewoeëne Boetezitting op de Markt voor het stadhuis in 2010.
De première van Nappes op de Proms was in januari 1996. De opzet is nog steeds onveranderd. Net als destijds bestaat het repertoire uit een selectie van Venlose (vastelaoves)leedjes van toen en nu, waar mogelijk gezongen door de origineel uitvoerende artiesten. Voor veteranen als wijlen Funs van Grinsven en Sjraar Peetjens was Nappes de opstap naar een tweede carrière. Zij werden 'herontdekt' door een nieuwe generatie vastelaovesvierders. Van Grunsven zou later het podium op de Zomerparkteesten delen met Glenn Corneille en Slagerij Van Kampen, Peetjens trad in het Julianapark op niet de gelegenheidsband Serzjant Paeper en maakte een cd met Minsekinder. Hij is volgende maand weer van de partij, terwijl Funs van Grinsven door zijn beeltenis in het logo voor eeuwig is verbonden aan Nappes op de Proms.
Naast deze en andere 'gesettelde' artiesten krijgen ook aanstormende talenten alle ruimte. Veel jonge zangers en muzikanten hebben bij Nappes podiumervaring op kunnen doen, voor een groot én enthousiast publiek.
Ook Nappes, wordt een komen en gaan van Venlose artiesten die op eigen, vaak karakteristieke wijze hun liedjes vertolken. NUATH wil nog eenmaal groot uitpakken, in de originele opzet en setting: een eendaagse happening in de Venlonzaal waar he t succesverhaal veertien jaar peieden begon. Volgens de organisatie gaat de zevende editie alle voorgaande overtreffen. Meer dan 65 liedjes zullen de revue passeren, van 'Elf van Elf uit 1936 tot Venlose schlagers van het nieuwe seizoen. De zeventig uitvoerenden worden muzikaal begeleid door de formatie M!xx, aangevuld met leden van Neet Um Aan Te Huùre leden en enkele speciale gastmusici. In totaal zullen ruim 120 artiesten op het podium verschijnen, onder wie, theaterregisseur Cees Rullens, Wiel Vestjens, Bert en Herm Pollux, Frits Tilburgs, Wim Roeffen, Gé van Beek, Mieke Stevens en Hans Mans en uiteraard Sjraar Peetjens.
Nappes op de Proms begint om 13.50 uur. De toegang is zoals altijd voor 'nappes' ofwel gratis. Het complete programma zal na de jaarwisseling bekend worden gemaakt.

terug naar Nappes op de Proms

Deze pagina is bijgewerkt op