NAPPES OP DE PROMS


Nappes op de Proms, 23 januari 2011, Venlonazaal, Venlo

Van 1996 tot en met 2011 organiseerde de joekskapel NUATH in Venlo zeven keer het evenement NAPPES op de PROMS. Op dit festival in januari traden jonge en oude, uiteenlopende artiesten op. Het evenement ontstond nadat de joekskapel met de opbrengsten van haar 1e CD een evenement wilde organiseren. Daarbij werd een eerbetoon gebracht aan het Venloos Vastelaoves Leed.
Samen met het orkest M!xx werden 60 liedjes geselecteerd. De oorspronkelijk uitvoerende artiesten werden benaderd en verzocht hun nummer(s) nog eens op de planken te brengen.
Tijdens die eerste versie brachten artiesten, zoals Funs van Grinsven, Annie Renkien, Wiep Hovens, Lieske Cardinaals, Sjraar Peetjens en vele anderen hun liedjes uit vervlogen tijden weer ten gehore in de Venlonazaal.

Het programma van de vijfde aflevering op zaterdag 13 januari en zondag 14 januari 2007 omvatte optredens van:
Jos Baggermans, Jeroen van der Ham, Bram en Ruud, Mieke Stevens, Bart Houtermans, Hay Wilders, Christel van Rijn, Hay Peeters, W-Dreej, Claar Boots, Mirjam van Elderen, M!xx, Marcel Verdellen, Jansen en Janssen, May Anröchte, De Kammeräödjes, Herm Pollux, Bert Pollux, JCKwadraat, Linda Zijlmans, Gé van Beek, Frans Driessen en Simone, Frank Donders, Vic Suiker, Marius Suiker, Hay Geritz en vele anderen.


Op 17 en 18 januari 2009 vond de zesde NAPPES op de PROMS plaats.


Op 23 januari 2011 vond de zevende (èn laatste) NAPPES op de PROMS plaats in de Venlonazaal in Venlo.


Op 3 februari 2019 vindt er in de Maaspoort in Venlo een Krense veur Nappes plaats. Dit ter gelegenheid van het jubileum van het Venloosch Vastelaoves Gezelschap Jocus. Er treden 111 artiesten op die 70 liedjes zingen.


NAPPES OP DE PROMS en de PERS

in 2005

Derds: beslist ‘um aan te huùre’

in 2010

Laatste Nappes op de Proms in Venlo

in 2011

Opleidingsinstituut NUATH en de laatste 'Nappes'

Deze pagina is bijgewerkt op