BREL OP Z'N BRABANTS
Sjaak


In 2011 startte een bijzonder cultureel project. Op initiatief van de 'Hoeders van de Brabant Bokaal' zongen 14 zangers en zangeressen 16 chansons van Jacques Brel in het Brabants. De wens van projectleider Jan Smeets, die al lang met dat idee rondliep, kwam daarmee in vervulling.
Op 3 maart 2012 wordt de bijbehorende cd Sjaak gepresenteerd in De Nobelaer in Etten-Leur en op 24 maart 2012 nogmaals in Cultureel Centrum Jan van Besouw in Goirle. Op beide avonden zullen de deelnemende artiesten de liedjes van de cd uitvoeren.
De uitvoerende zangers en zangeressen zijn Siem van Baal, Peter van den Bosch, Steph Breukel, Peter Dictus, Yvonne Frijters, Gerard Korthout, Anton Kwantes, Dorien van Limpt, Jan Smeets, Jet Smeets, Willemijn Smeets, MarieChristien Verstraten, Roland Verstappen en Marc Zeegers.
De begeleiders zijn Theo Wouters (piano), Joop Biegelaar (gitaar), Piet van Tienen (accordeon en tenorsax), Cees Schrauwen (altsax en fluiten), Philien Wakelkamp (viool), Ad Gobbens (vibrafoon en slagwerk), Bart Wouters (contrabas en sousafoon), Arjan van Tricht (Fender Rhodes piano) en Rogier Telderman (piano).
Het project werd mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Stichting Erfgoed Brabants.


'SJAAK' en de PERS:

in 2012:

Marja van Trier botst op erven van Jacques Brel
Ode aan Jacques Brel en Brabants dialect
Jacques Brel op z'n Brabants
Brel op z’n Brabants – Sjaak
Brel op z’n Brabants: Sjaak
Brel op z’n Brabants, Cerberus versus D’n Hein

CD:

"Sjaak" (Hoederschap van de Brabant Bokaal, 2012)Deze pagina is bijgewerkt op