PERKXPERIENCE


De PerkXPerience is een band uit Kloosterzande en omgeving die is opgericht in 2013 om deel te nemen aan de Zeeuwse coverwedstrijd. De formatie bestond toen uit Ruud Maas (zang), Lenno Spaans (gitaar), Kees Hensbroek (percussie), Gait Klein Kromhof (mondharmonica) en Charles Heizler (gitaar).
Het kwintet nam in 2013 deel aan de Zeeuwse coverwedstrijd met Op 't topken van den Vuurtoren. Met deze cover van Bob Dylans All Along The Watchtower veroverde de formatie de - gedeelde - derde plaats en bovendien de publieksprijs.
Ook in 2014 was het vijftal finalist in de Zeeuwse coverwedstrijd met Lamsoren Lieze. Het is de Zeeuwse bewerking van Polk Salad Annie van Tony Joe White.
In 2015 nam PerkXPerience voor de laatste keer deel deel aan de Zeeuwse coverwedstrijd met Zaterdag op de Perk. Toch ging de band daarna door.
Na diverse wisselingen in de bezetting bestaat de band in 2021 uit Ruud Maas (zang), Charles Heizler (gitaar), Lenno Spaans (gitaar), Peter van Merode (basgitaar), Michel Neve (toetsen) en John Geerlings (slagwerk). De Zeeuws-Vlamingen beschikken dan over een repertoire van meer dan zeventig Zeeuwstalige covers.


PERKXPERIENCE en de PERS

in 2022

Zingen in het Zeeuws (Slot)

Deze pagina is bijgewerkt op