JILLES


Michel de Waard (Goes, 25 februari 1992) uit Heinkenszand zingt, speelt gitaar en noemt zich Jilles. Hij schreef country-nummers op zijn akoestische gitaar en speelt in Nova Melodica.
Voor het blad van dat jongerenkoor en -combo uit Kapelle werd hem gevraagd iets in het Zeeuws te schrijven. Voor de grap schreef hij een liedje met een oproep voor een Zeeuwse meid en ontdekte dat schrijven in het Zeeuws hem gemakkelijk afging. Dus ging hij door.
Jilles wilde een band. Via internet vond hij gitarist Evert Bolink. Hij liet zich coachen door Kees Wondergem, liep tegen drummer Jan Willem Schüller (Hilversum, 11 juli 1988) aan en vond nog gitarist Randy Heerenthals (Goes, 12 oktober 1992) en basgitarist Danny Fokker (Sirjansland, 25 mei 1989). Sindsdien speelt de band 'Jilles' en vooral rockmuziek.
In 2012 werd Jilles derde in strijd om de publieksprijs van de wedstrijd rond de Dag van het Zeeuwse lied met Die'n lieve meid. Het is de Zeeuwse cover van Sweet child of mine van Guns 'n Roses.
In het zelfde jaar nam de band deel aan Zing Zeeuws! met het lied Driejenvuuftig. Jilles sleepte daarmee een eervolle vermelding in de wacht.


JILLES en de PERS

in 2012

Ries de Vuyst op herhaling

in 2013

In ’t Zeêuws: Zing Zeeuws

in 2021

Zingen in het Zeeuws (5)

TEKST van JILLES

Driejenvuuftig

Deze pagina is bijgewerkt op