ELLEN SHAE


18 april 2013 De Spot, Middelburg

Ellen Scheele (Axel) woont vanaf haar dertiende in Westdorpe. Vanaf die tijd begon ze met zingen. Op haar zeventiende zong ze in haar eerste blues- en rockbandje.
Ellen schreef al lang eigen, vooral Engelstalige liedjes. Sinds 2010 treedt ze daarmee op als Ellen Shae en speelt daarbij gitaar. Egbert Spuesens begeleidt haar vaak op contrabas.
In 2012 nam ze deel aan de wedstrijd Zing Zeeuws! met het zelfgeschreven lied Groener gras. Ze kreeg op deze wedstrijd een eervolle vermelding met de uitvoering van Koningskind. Dat lied was geschreven door Johnny Contant op de melodie van City of New Orleans (beter bekend als 't Is weer voorbij die mooie zomer).
Aan haar (Engelstalige) debuut-cd verleenden ook Peter de Smet (dobro), Egbert Spuesens (bas), David Egter van Wissekerke (viool), Gait Klein Kromhof (mondharmonica) en Aagje Feldbrugge (viool) hun medewerking.
In 2014 nam Ellen Shae samen met Jeroen 't Gilde deel aan de Zeeuwse coverwedstrijd met Mee sie mee joe. Met deze Zeeuwse versie van Crazy on you van Heart veroverde het duo de derde plaats.


ELLEN SHAE en de PERS

in 2012

Ries de Vuyst op herhaling

in 2013

In ’t Zeuws: Zing Zeeuws

in 2021

Zingen in het Zeeuws (5)

in 2022

Zingen in het Zeeuws (Slot)

ELLEN SHAE op INTERNET

ELLEN SHAE heeft een eigen plek op internet !

DISCOGRAFIE

CD's (Engelstalig)

"My window" (20??)
"Clouds" (20??)
"Caged bird" (20??)

Deze pagina is bijgewerkt op