HANS AERTS


Hans Aerts uit Blerick zong in 1993 samen met Marc Aerts het lied D'n besten preuver tijdens de Wortelpin Liedjesmatinee. Het tweetal won daarmee het liedjesfestival.
In 1994 nam hij samen met Marc Aerts weer deel aan het liedjesfestival in zijn woonplaats met Ao was bis dich moeij, geschreven door Peter v.d. Akker. Het duo won de wedstrijd opnieuw.
Samen met Marc Aerts deed hij in 1995 nogmaals mee het lied Ut dreit allein maar um de joeks op de Wortelpin Liedjesmatinee. Het duo werd opnieuw winnaar.
In 1997 deed het duo weer mee, deze keer met Good gemood geschreven door P. Theeuwen. Met het lied wonnen ze de wedstrijd voor de vierde keer op rij. Ook daarna stond het duo nog af en toe op het erepodium.
In 2006 zong Hans Aerts Al bin ik neet zoŽ moeŽj op de Liedjesmatinee van De Wortelepin samen met Peter Wilders, Bernie Billekens en Willie Billekens. Met het lied behaalde het kwartet een tweede plaats op de wedstrijd in Blerick.
Hans Aerts zong in 2008 samen met Peter Wilders op de Jocus Leedjesaovend.
Samen met Peter Wilders, Willy Billekens en Bernie Billekens bereikte hij de halve finale van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2009 met Kom dich eens heej. Het lied won eerder de Wortelepin Liedjesmatinee. Tijdens de finale van diezelfde Liedjesmatinee zong Aerts met Resi Wolters, Renť Hutjens en Bernie Billekens Weej zette de deur aop.
Met Peter Wilders en Willy Billekens bereikte Aerts de halve finale van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2010 met BliŽrick blief boŤte. Het lied won ook nu de voorafgaande Wortelepin Liedjesmatinee.
Ook in 2012 bereikte Aerts samen met Peter Wilders en Willy Billekens een plaats in de halve finale van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. Deze keer met Wielke haet ein raedje los.
Samen met Peter Wilders, Willy Billekens en Bernie Billekens zingt hij in Dreejkierbelle. Het viertal zong Galdere en won daarmee de Wortelepin Liedjesmatinee in 2012. Daarmee veroverde het kwartet eveneens een plaats in de halve finale vn het LVK 2013.
In 2013 won Aerts samen met Willy Billekens de Wortelepin Liedjesmatinee. Het duo drong met het winnende lied, Versiere, ook door tot de halve finale van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2014. Bovendien behaalde hij samen met Peter Wilders, Willy Billekens en Marc Peters en het lied TwiŽ kier dreej kier 11 ook nog een tweede plaats op de Wortelepin Liedjesmatinee.
Samen met Peter Wilders zong Aerts in 2019 het lied Lier d'r mei laeve tijdens de finale van de liedjeswedsrtrijd in Blerick.
Aerts drong samen met Evelyn Theunissen door tot de finale van de liedjeswedstrijd in Blerick met het lied Jao det is Blerick.


HANS AERTS en de PERS

in 2009

Blierick bliŽf boŽte wint liedjesmatinee Blerick

DISCOGRAFIE

CD's samen met anderen

"Dao geit de vlag veur oŽt" (Wortelepin, 2008)
"ZoŽ doon weej det heej!" (Wortelepin, 2009)
"'t Geit wie vanzelf!" (Wortelepin, 2010)
"Weej zette de bleumkes boŽte" (Wortelepin, 2011)
"Laot ůs viere" (Wortelepin, 2014)

Deze pagina is bijgewerkt op