PETER WILDERS


Peter Wilders uit Venlo nam diverse keren deel aan de Liedjeswedstrijd van V.V. de Wien. in 1995 deed hij dat samen met Eric Erprath. Het tweetal zong Neet allein op vastelaovend en behaalde daarmee de tweede plaats.
Wilders was zeer succesvol in diverse combinaties. Samen met Els Bakker won hij in 1999 De Wien-Liedjeswedstrijd met De Wien door de jaore haer. In hetzelfde jaar zong hij ook nog samen met Jacqueline Meurs, Monique Baur, John Baur, en Els Bakker op deze Leedjesmatinee het lied ‘s Wien blief bestaon. Het vijftal behaalde daarmee de derde plaats. Beide liederen werden geschreven door Stef Kupers en Annelies Holtman.
Zowel in 2000 als in 2001 behaalde Wilders samen met Jacqueline Meurs de tweede plaats.
In 2002 won Wilders de wedstrijd opnieuw, nu samen met Jacqueline Meurs. Het tweetal zong Vastelaoveskriebels geschreven door Henk van Hoften. In het zelfde jaar zong hij ook nog samen met Jacqueline Meurs, Lilian Theelen en Herman Detillon het lied alweer plezeer waarmee het kwartet de tweede plaats bezette. Deze combinatie trad in wisselende samenstelling ook vaker op.
In 2003 won Wilders de wedstrijd opnieuw, nu samen met Pierre Alberts. Het duo zong As weej ens wiste geschreven door Nol Peters.
In 2006 zong hij Al bin ik neet zoŽ moeŽj op de Liedjesmatinee van De Wortelepin samen met Hans Aerts, Bernie Billekens en Willie Billekens. Met het lied behaalde het kwartet een tweede plaats op de wedstrijd in Blerick.
Wilders zong ook in de finale van de Jocus Leedjesaovend. In 2008 deed hij dat samen met Hans Aerts.
Samen met Willy Billekens, Hans Aerts en Bernie Billekens bereikte hij de halve finale van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2009 met Kom dich eens heej. Het lied won eerder de Wortelepin Liedjesmatinee.
Met Hans Aerts en Willy Billekens bereikte Wilders de halve finale van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2010 met BliŽrick blief boŤte. Het lied won ook deze keer de voorafgaande Wortelepin Liedjesmatinee in 2009.
Ook in 2012 bereikte Wilders samen met Hans Aerts en Willy Billekens een plaats in de halve finale van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. Deze keer met Wielke haet ein raedje los.
Samen met Hans Aerts, Willy Billekens en Bernie Billekens zingt hij in Dreejkierbelle. Het viertal zong Galdere en won daarmee de Wortelepin Liedjesmatinee in 2012. Daarmee veroverde het kwartet eveneens een plaats in de halve finale vn het LVK 2013.
In 2013 zong Wilders met Hans Aerts, Willy Billekens en Marc Peters het lied TwiŽ kier dreej kier 11 op de Wortelepin Liedjesmatinee. Daarmee veroverde het kwartet de tweede plaats.
Samen met Hans Aerts zong Wilders in 2019 het lied Lier d'r mei laeve tijdens de finale van de liedjeswedsrtrijd in Blerick.


PETER WILDERS en de PERS

in 2009

Blierick bliŽf boŽte wint liedjesmatinee Blerick

DISCOGRAFIE

CD's samen met anderen

"Dao geit de vlag veur oŽt" (Wortelepin, 2008)
"ZoŽ doon weej det heej!" (Wortelepin, 2009)
"'t Geit wie vanzelf!" (Wortelepin, 2010)
"Weej zette de bleumkes boŽte" (Wortelepin, 2011)
"Laot ůs viere" (Wortelepin, 2014)

Deze pagina is bijgewerkt op