BERNIE BILLEKENS


Nappes op de Proms, 23 januari 2011, Venlonazaal, Venlo

Bernie Billekens komt uit Blerick. In 1997 won zij samen met Mirjam Alders de Liedjeswedstrijd in Blerick met Weej blieve heej.
In 2000 behaalde Billekens samen met Leon Theuws de derde plaats op het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer met het liedje Kom over de brök. Samen met Leon Theuws, Hannelore Winter en Resy Wolters had zij daarmee in 1999 al de tweede plaats bereikt op de Liedjeswedstrijd in Blerick.
Samen met Mirjam van Elderen en Sandra Geraats zong ze Wao is miene Prins in de finale van de Opus Jocus Leedjesaovend op 4 oktober 2003 te Venlo.
Ook in 2004 en 2005 zong het trio in deze finale met respectievelijk Dae van gister en Aoh, kiek dao.
Samen met Thea Jeurissen, Michel Jeurissen, Lei van Heyster, Carolien Mulder en Paul Lenders bereikte zij in 2005 een plaats in de finale van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer met zze Sjaak.
In 2006 zong zij Al bin ik neet zo moej op de Liedjesmatinee van De Wortelepin samen met Peter Wilders, Hans Aerts en Willie Billekens. Met het lied behaalde het kwartet een tweede plaats op de wedstrijd in Blerick.
Samen met Petro Janssen, Mirjam van Elderen en Marc Janssen behaalde zij een tweede plaats op het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer in 2008 met Gelache!!!. Het lied behaalde eerder ook al een tweede plaats op de Jocus Leedjesaovend.
In 2008 behaalde dit kwartet op de Jocus Leedjesaovend met Geld wie water, hand mit gater de derde plaats. Met dat lied drong het viertal ook door tot de halve finale van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2009.
Samen met Peter Wilders, Hans Aerts en Willy Billekens bereikte ze bovendien nog een plaats in de halve finale met Kom dich eens heej. Het lied won eerder de Wortelepin Liedjesmatinee.
Tijdens de finale van diezelfde Liedjesmatinee zong Billekens met Resi Wolters, Ren Hutjens en Hans Aerts Weej zette de deur aop.
Samen met Peter Wilders, Willy Billekens en Hans Aerts zingt zij in Dreejkierbelle. Het viertal zong Galdere en won daarmee de Wortelepin Liedjesmatinee in 2012. Daarmee veroverde het kwartet eveneens een plaats in de halve finale vn het LVK 2013.
In 2013 won ze de Jocus Leedjesaovend samen met Jozanne van de Velden, Mirjam van Elderen en Simone Driessen. Het kwartet zong Manne meine dat werd uitgeroepen tot Vastelaovendleedje 2014. Met het lied drong het viertal bovendien door tot de halve finale van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2014.
Samen met Mirjam van Elderen en Simone Dolders-Driessen drong zij in 2015 door tot de finale van de Opus Jocus Leedjesaovend in Venlo met het lied Neet mir te halde.
In 2016 bereikte Billekens opnieuw de finale van de Opus-Jocus. Samen met Willy Billekens, Niels van den Ham en Simone Dolders-Driessen zong ze het lied Waat ein stad. Ook veroverde ze in hetzelfde jaar een finaleplaats in Blerick samen met Willy Billekens en Bernie Billekens. Daar zingt dit trio Dich haes 't neet van mich.
Samen met Willy Billekens behaalde Bernie Billekens in 2019 de vierde plaats op de Liedjesmatinee van de Wortelepin met Dinsdaagaovend.


BERNIE BILLEKENS en de PERS:

in 2008:

'De Kriebels' uit Venlo winnaar LVK 2008

DISCOGRAFIE:

CD's samen met anderen:

"Jocus vitae quod sal coenae, Jocus CD 2008" (Onger Os 7489, 2007)
" 'Moeiste waat d'r is, Jocus CD 2009" (Onger Os 7508, 2008)
"Dao geit de vlag veur ot" (Wortelepin, 2008)
"Galdere met Jansen & Janssen" (Onger s 7514, 2009)
"Laot s maar geweare, Jocus CD 2014" (Onger s 7576, 2013)

Deze pagina is bijgewerkt op