WILLY BILLEKENS


Willy Billekens uit Blerick zong in 2006 Al bin ik neet zo moej op de Liedjesmatinee van De Wortelepin samen met Peter Wilders, Bernie Billekens en Hans Aerts. Met het lied behaalde het kwartet een tweede plaats op de wedstrijd in Blerick.
Samen met Peter Wilders, Hans Aerts en Bernie Billekens bereikte hij de halve finale van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2009 met Kom dich eens heej. Het lied won eerder de Wortelepin Liedjesmatinee.
Met Peter Wilders en Hans Aerts bereikte Billekens de halve finale van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2010 met Blirick blief bote. Het lied won ook nu de voorafgaande Wortelepin Liedjesmatinee in 2009.
Ook in 2012 bereikte Billekens samen met Peter Wilders en Hans Aerts een plaats in de halve finale van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. Deze keer met Wielke haet ein raedje los.
Samen met Peter Wilders, Hans Aerts en Bernie Billekens zingt hij in Dreejkierbelle. Het viertal zong Galdere en won daarmee de Wortelepin Liedjesmatinee in 2012. Daarmee veroverde het kwartet eveneens een plaats in de halve finale vn het LVK 2013.
In 2013 won Billekens samen met Hans Aerts de Wortelepin Liedjesmatinee. Het duo drong met het winnende lied, Versiere, ook door tot de halve finale van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2014. Bovendien behaalde hij samen met Peter Wilders, Hans Aerts en Marc Peters en het lied Twi kier dreej kier 11 ook nog een tweede plaats op de Wortelepin Liedjesmatinee.
In 2015 bereikte Billekens samen met Bart Janssen de vierde plaats op de liedjeswedstrijd in Blerick met het lied Wao is d'n tid gebleve geschreven door Marc Peters. Met het lied bereikte het duo ook de halve finale van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2016.
In 2016 veroverde Billekens twee finaleplaatsen op de Opus-Jocus. Samen met Karen van Hoften zingt hij het lied Vastelaoves muulke. Bovendien zong hij samen met Bernie Billekens, Niels van den Ham en Simone Dolders-Driessen het lied Waat ein stad.
Ook veroverde ze in hetzelfde jaar een finaleplaats in Blerick samen met Bernie Billekens en Nanda Billekens. Daar zingt dit trio Dich haes 't neet van mich.
In 2017 bereikte Willy Billekens samen met Wendy Wilms de finale van de Liedjesmatinee van de Wortelepin met het lied Effe eppe. Bovendien zong ze daar samen met Roy van den Broek ook nog het lied Dae kale van Van Dale.
Billekens drong in 2019 samen met Roel Verberkt door tot de finale van de Jocus liedjeswedstrijd. Het duo zong Ik heb mien pruuk truuk.
Samen met Bart Janssen won Billekens in 2019 de Wortelepin liedjesmatinee met Mien schoon. Het lied was geschreven door Fred van den Boogaard (tekst) en Hay Geritz (muziek). Samen met Bernie Billekens behaalde hij ook nog de vierde plaats met Dinsdaagaovend.
Ook in 2020 won Billekens samen met Janssen de liedjeswedstrijd van V.V. De Wortelepin. Deze keer met 2021. Met het lied drong het duo door tot de halve finale van het LVK 2021.
Billekens vormde in 2020 samen met Gijs Engels, Jules Fransman en Bart Janssen het kwartet >Ot de maot.
In 2021 won Billekens met Bart Janssen met Wao zien we gister gewaes de liedjeswedstrijd in Blerick voor de derde keer. Bovendien behaalde hij samen met Jules Fransman, Gijs Engels en Bart Janssen op de Opus Jocus Leedjesoavend met het lied Dreej daag op riej de derde plaats. Met dat lied drong het kwartet ook door tot de de halve finale van het LVK 2022.
In 2022 veroverde Billekens samen met Bart Janssen de tweede plaats bij liedjesmatinee in Blerick met Hure en zeen. In hetzelfde jaar won hij samen met Bart Janssen, Gijs Engels en Jules Fransman de Jocus liedjeswedstrijd met Det zien de feite.
Het duo behaalde in 2023 de derde plaats met Det is effe winne bij de liedjeswedstrijd van de Wortelepin.
In 2023 eindigde Willy Billekens samen met Bart Janssen en Gijs Engels op de derde plaats bij de Jocus liedjeswedstrijd met Det zelfde leedje, geschreven door Peter Janssen en Hay Geritz.


WILLY BILLEKENS en de PERS

in 2009

Blierick blif bote wint liedjesmatinee Blerick

DISCOGRAFIE

CD's samen met anderen

"Dao geit de vlag veur ot" (Wortelepin, 2008)
"Zo doon weej det heej!" (Wortelepin, 2009)
"'t Geit wie vanzelf!" (Wortelepin, 2010)
"Weej zette de bleumkes bote" (Wortelepin, 2011)
"Laot s viere" (Wortelepin, 2014)
"Vastelaovend van Eijsde tot de Mookerhei, deil 28" (3-cd - Marlstone CDL 2101, 2021)
"Vastelaovend van Eijsde tot de Mookerhei, deil 29" (4-cd - Marlstone CDL 2201, 2022)

Deze pagina is bijgewerkt op